nieuws

Met slijpmachine flitspaal te lijf

bouwbreed

vogelwaarde – De politie van Zeeuws-Vlaanderen heeft twee mannen aangehouden die met een motorslijpmachine een flitspaal te lijf waren gegaan.

De twee, een 28-jarige man uit Noord-Holland en een 30-jarige inwoner van Friesland, hadden de paal compleet omgezaagd. De verdachten zijn voor hun werk gedetacheerd in Zeeuws-Vlaanderen en de motorslijpzaag maakte deel uit van het gereedschap dat ze voor hun werk in de auto hadden.

Het duo is na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Hulst. Volgens een woordvoerder zal door de werkgever, behalve wegens vernieling, ook een aanklacht wegens diefstal van gereedschap worden ingediend.

Overigens lijkt het voor de Zeeuwse politie dweilen met de kraan open. Sinds december is al ongeveer de helft van de 34 flitspalen vernield.

Reageer op dit artikel