nieuws

Kringloopbedrijf start bouwmarkt in gebruikte spullen

bouwbreed Premium

Een bouwmarkt met tweedehands gereedschap en bouwmateriaal. Met dit initiatief denkt kringloopbedrijf Het Goed in Emmen binnenkort plaatselijke en regionale aannemers en doe-het-zelvers te kunnen bedienen.

De bouwmarkt met gebruikte spullen wordt ondergebracht in een voormalige bouwmarkt naast de bestaande kringloopwinkel. Met deze uitbreiding is Het Goed in één klap de grootste bouwmarkt voor tweedehands goederen in Nederland. De bouwmarkt opent eind april de deuren.

Het Goed verkoopt al jarenlang gebruikt (bouw)gereedschap. Tweedehands bouwmaterialen als hout, ijzer en sanitair werden tot nu toe weggegooid vanwege ruimtegebrek. “We krijgen regelmatig bouwmateriaal binnen”, vertelt bedrijfsleider Tiemens. “Dat varieert van complete houten vloeren tot kozijnen met thermopane glas en deuren.” Weggooien van dit materiaal behoort met de aankoop van de naastgelegen, leegstaande bouwmarkt tot het verleden.

De bouwmarkt voor tweedehands goederen wordt als een echte bouwmarkt ingericht met verschillende afdelingen voor hout, ijzer en sanitair. Verder trekt Het Goed in totaal zo’n 25 tot 30 man extra personeel aan om de uitbreiding goed te kunnen bezetten. Het initiatief vergt een investering van 450.000 gulden. Via Europese subsidies is reeds 225.000 toegezegd.

Reageer op dit artikel