nieuws

Keuring op bouwplaats service aan personeel

bouwbreed

volendam – Het Volendamse aannemingsbedrijf Hein Schilder Bouw heeft een opmerkelijk initiatief genomen. De circa 220 bouwvakkers van het bedrijf kunnen zich voortaan medisch laten keuren op de bouwplaats.

Komende donderdag en vrijdag staan twee massale keuringsacties gepland op een nieuwbouwlocatie in Purmerend.

Volgens projectmedewerker Fred Huiskens van de arbodienst ArboDuo, gaat het om een “vrij uniek” project. Het komt volgens hem bijna nooit voor dat bouwbedrijven hun personeel een medische keuring aanbieden op de bouwplaats zelf.

Wel zal dit verschijnsel in de toekomst een grotere vlucht kunnen nemen, meent Huiskens.

Arboduo reist sinds vorig jaar november met een trailer het land door en verricht keuringen op parkeerplaatsen en bij bedrijven.

Hein Schilder-Bouw wil met de bouwplaats-keuringen een extra service bieden aan het eigen personeel en de drempel voor de medische controle verlagen.

Periodiek

Een periodieke algemene gezondheidskeuring (pago) is immers niet verplicht; werknemers in de bouw worden daarvoor om de vier jaar opgeroepen.

Woordvoerster Monique van Luyk van het bouwbedrijf: “Voordeel van de keuring op de bouwplaats is dat de werknemer niet eerst naar huis hoeft te gaan om zich om te kleden, geen vervoer hoeft te regelen en sneller naar de arts gaat. Als deze service niet wordt geboden, roept hij dat hij wel eens de huisarts bezoekt. En dan gaat hij niet.”

Huiskens prijs het initiatief van het Volendamse bedrijf, temeer omdat de kosten van de keuring voor rekening van de werkgever zijn. En die bedragen toch 300 gulden per persoon.

Reageer op dit artikel