nieuws

Hogere bruggen bron van strijd in Limburg

bouwbreed

Provinciale staten van Limburg hebben groen licht gegeven voor de uitvoering van het plan Bottleneck rond de autofabriek NedCar in Born.

Hiervoor is 270 miljoen gulden beschikbaar. Dat wordt besteed aan de aanpassing van de N297, N296 en de A2, de ontsluiting van Holtum-Noord, de duurzame verankering toeleveranciers van NedCar op het industriepark Swentibold en aanpassing – beweegbaar maken – van bruggen over het Julianakanaal in Echt en Roosteren.

De bruggen moeten voor de duwvaart 2,95 meter omhoog. Hiervoor is 33 miljoen gulden beschikbaar. De provincie vindt de aanpassing aanvaardbaar voor de brug in Echt ( kosten 9 miljoen) maar niet voor die bij Roosteren. Het provinciaal bestuur wil daar de huidige vaste oeververbinding aanpassen op de vereiste onderdoorgang. Woordvoerder Wu van Rijkswaterstaat zegt dat daarvoor geen geld is.

“Het bedrag van 33 miljoen is in een convenant vastgelegd tussen provincie en het kabinet”, zegt hij. Een vaste oeververbinding vergt volgens zijn dienst een nog onbekend aantal miljoenen voor het aanpassen van de infrastructuur van en naar de brug toe. “Waarschijnlijk moet zelfs een nieuw viaduct gebouwd worden over de nabijgelegen A2.”

Projectleider Smeelen van het plan Bottleneck denkt wel dat de vaste oeververbinding in Roosteren binnen het totale budget van 270 miljoen realiseerbaar is.

Reageer op dit artikel