nieuws

Gering kostenrisico Westerscheldetunnel

bouwbreed

De vertraging bij het boren van de Westerscheldetunnel leidt niet tot gigantische financiële risico’s. De oeververbinding moet in maart 2003 open gaan. Als dit wegens de huidige problemen pas een jaar later kan, kost dit 50 miljoen gulden. Hiervan is 30 miljoen afgedekt door de verzekering.

Met dit rekensommetje stelde minister Netelenbos (Verkeer) de Tweede Kamer donderdag gerust. De aanleg van de tunnel loopt enkele maanden achter op schema door technische problemen en onveilige arbeidsomstandigheden vorig jaar. Daarbij kwam een ongeluk met tunnelelementen. Sinds enkele weken wordt er weer geboord.

PvdA, CDA, GroenLinks, RPF en GPV drongen er in een motie op aan de voortgangsrapportage over de tunnelbouw voor 31 maart aan de Kamer te sturen.

Reageer op dit artikel