nieuws

Geldboete wegens ontbreken vangnet

bouwbreed Premium

arnhem – Montagebedrijf LDC Dedemsvaart is door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een boete van tweeduizend gulden.

De onderneming trof eind 1997 onvoldoende veiligheidsvoorzieningen op een bouwlocatie in Breda, waardoor zich een bedrijfsongeval voordeed. Een werknemer van het bedrijf verloor tijdens het schoonbezemen van een dakgoot zijn evenwicht en viel zo’n drie meter naar beneden. De man hield aan de val onder meer verbrijzelde polsen en drie losse tanden over.

Tegen het montagebedrijf had de advocaat-generaal een geldboete van vijfduizend gulden waarvan de helft voorwaardelijk, geeist. Het bedrijf had nagelaten rond de locatie vangnetten aan te brengen; de werknemer was bovendien niet gezekerd.

Reageer op dit artikel