nieuws

Fransen klagen over dure bouwmaterialen

bouwbreed

Franse bouwondernemers en hun klanten klagen steen en been over de almaar stijgende prijzen van bouwmateriaal. Volgens een onderzoekje van het dagblad Le Parisien wordt de daling van de btw op de bouw (van 20,6 naar 5,5 procent) tenietgedaan door de stijgende prijzen.

“De fabrikanten moeten eens ophouden met dat gezeur over de olieprijzen die de pan uit rijzen. Want daar klopt niets van”, aldus eigenaar Campion van een timmermansbedrijf en glaszetterij in de Parijse regio.

Na cement, het dakmateriaal, het lood, de inox, aluminium en koper, volgen pvc, glas en isolatiemateriaal. De prijzen stijgen beduidend sterker dan de lage inflatie (1,2 procent) in Frankrijk. Volgens diverse bronnen maken de meeste fabrikanten grof misbruik van de uitstekende conjunctuur in de Franse bouw.

“Ze weten dat we veel materiaal nodig hebben, omdat onze orderportefeuilles bijkans uitpuilen. Ze weten ook dat die tendens redelijk blijvend is, want er is heel veel werk en we hebben allemaal moeite om geschikt personeel te vinden,” stelt de boze Campion.

Reageer op dit artikel