nieuws

FCC Torbo verbetert systeem gevelreiniging

bouwbreed Premium

De lagedruk-vochtstraalsystemen voor gevelreiniging van FCC Torbo BV uit Driebergen zijn gewijzigd.

Daardoor wordt het onderhoud gemakkelijker. De voornaamste instelfuncties op de machine zijn nu van buitenaf instelbaar waardoor de besturingskast tijdens gebruik gesloten kan blijven.

Nieuw is ook dat standaard luchtgestuurde stuurventielen en zelfreinigende terugslagkleppen kunnen worden gemonteerd. Door de traploze instelmogelijkheid en de regelbare mengverhouding tussen water en straalmiddel kunnen er gevels en monumenten van worden behandeld van gevoelig natuursteen tot grof beton.

De ketel is te vullen met elk straalmiddel dat zwaarder is dan water. Het is mogelijk droge, vochtige, natte en voorgedroogde straalmiddelen te gebruiken. Het met water verrijkte straalmiddelmengsel wordt met behulp van waterdruk in de luchtstroom geinjecteerd. Doordat het straalmiddel vanaf het begin door een waterfilm is omgeven wordt de stofontwikkeling tot vrijwel nul gereduceerd.

Afscherming

Afscherming van de omgeving is volgens FCC Torbo vaak ook niet nodig en het straalmiddel kan worden hergebruikt. De ketel is verkrijgbaar in groottes van tachtig liter tot 320 liter en naar wens met een inhoud tot 2500 liter.

Vanwege de stijgende vraag om een Torbo voor kortere tijd in te kunnen zetten heeft FCC Torbo nu ook vijf units operationeel voor verhuur met een ketelinhoud van tachtig liter tot en met 320 liter.

FCC Torbo BV, Driebergen, telefoon (0343) 511140.

Reageer op dit artikel