nieuws

Eerste EX800 van Hitachi in Nederland

bouwbreed

De eerste overslagmachine van het type EX800 van Hitachi is in Nederland in gebruik genomen.

De firma Mijnster, handel in onder meer zand en grind, heeft de machine op zijn overslagschip Weert gezet. De machine, met een gewicht van ongeveer 80 ton, wordt ingezet voor de overslag van bulkmaterialen als zand, grind, klei, shedderschroot enzovoorts.

Hij heeft een normale boom en een speciale overslagarm van 5 meter. Het totale bereik is daardoor 14,3 meter. De grijperinhoud is 5,5 kubieke meter. Om het maximale uit de machine te halen is 5 ton extra ballast aangebracht. Speciaal is ook dat de cabine, die hydraulisch hefbaar is tot een hoogte van twee meter. Dat geeft de machinist een beter zicht.

Afhankelijk van de omstandigheden en het soort materiaal is een capaciteit van duizend kuub of 1600 ton haalbaar. Het grote voordeel van het plaatsen van een overslagmachine op een schip is dat op elke plaats langs het water kan worden gelost. Het schip is uitgerust met twee schroeven voor de voortstuwing en een boegschroef.

Reageer op dit artikel