nieuws

DIM Vastgoed belegt fors in Amerika

bouwbreed Premium

vianen – Het jonge vastgoedfonds DIM Vastgoed heeft zijn beleggingen in 1999 bijna verdrievoudigd van 86,6 miljoen dollar in 1998 naar 227,4 dollar in 1999. Het fonds, dat pas sinds 5 oktober vorig jaar aan de Amsterdamse beurs is genoteerd, belegt exclusief in de Verenigde Staten.

Tevens zag DIM zijn netto directe en indirecte resultaten stijgen van bijna 4 miljoen naar 6,6 miljoen dollar. Het totale rendement steeg van 10,9 procent in 1998 naar 13,75 procent vorig jaar.

De directie verwacht dat de koers van de aandelen in de toekomst kan aantrekken. Momenteel bedraagt de intrinsieke waarde per aandeel 13,31 dollar. De beurskoers was 10,20 dollar. “Wij vermoeden dat er twee hoofdoorzaken zijn voor deze lage koers: de relatief geringe bekendheid van DIM Vastgoed als jong beursfonds en de huidige lage waardering van vastgoedfondsen in het algemeen”, aldus de twee directeuren.

Zij verwachten dat de invoering van de nieuwe vermogensrendementsheffing ervoor zal zorgen dat er bij particuliere beleggers een toenemende behoefte zal bestaan om ook fondsen te nemen die een hoog dividend uitkeren.

Reageer op dit artikel