nieuws

Constructiefout dwingt tot herbouw markante gevels

bouwbreed

De twee bakstenen gevels van het V-vormige KPN-gebouw Meerwold in Groningen worden vanwege een constructiefout volledig herbouwd. Met het herstel zijn enkele miljoenen gemoeid. Na maandenlang geruzie over de vraag wie voor de kosten moet opdraaien, kwamen eigenaar KPN en aannemer Bouwborg overeen beide de helft te betalen.

De dilatatievoegen zijn rond de oplevering in 1992 verkeerd uitgevoerd. Ook is gebruik gemaakt van een te zachte voegsoort, waardoor de bakstenen op bepaalde plaatsen kapot zijn geknapt.

Eind vorig jaar werd al begonnen met het herstel van één gevel. Momenteel zijn de bouwvakkers bezig met de tweede. Aannemer Bouwborg heeft de bouwkundige gebreken van het pand nauwkeurig onderzocht in verband met de aanstaande verkoop van het gebouw.

Reageer op dit artikel