nieuws

Britse concurrenten voor orders Hong Kong

bouwbreed

londen – Drie Britse bouwconcerns hebben offertes uitgebracht voor twee van de grootste opdrachten van het jaar: de aanleg van een kunstmatig eiland ten behoeve van een Disneypark en de bouw van een containerhaventerminal, beide in Hong Kong.

Volgens het Britse blad Construction News was een aantal Nederlandse en Belgische bedrijven, waaronder Ballast Nedam en Jan de Nul, al in de race voor de superopdrachten, die een gezamenlijke waarde hebben van negen miljard gulden. Bijna vijf miljard gulden hiervan is gereserveerd voor de bouw van de containerhaven. Daarvoor moeten bijna twee kilometer kademuur en zes ankerplaatsen worden aangelegd. Dit voorjaar nog moet met de werkzaamheden worden begonnen.

De tweede opdracht betreft het winnen van een terrein van 230 hectare uit zee voor het toekomstige Lantau recreatie-eiland. Het werk hiervoor moet dit najaar beginnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels