nieuws

Bouwvakkers verder als CAD-tekenaars

bouwbreed

Het Landelijk Instituut Sociale V erzekeringen (Lisv) heeft ruim 1,7 miljoen gulden beschikbaar gesteld om de kansen van werklozen en arbeidsgehandicapten uit de bouwnijverheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Het gaat om een gezamenlijk project van de SFB-Groep, Arbeidsvoorziening en de sectorraden Bouwbedrijf en Afbouwbedrijfstakken. Met het project hopen de instellingen vooral de wat moeilijker bemiddelbare werklozen en arbeidsgehandicapten te bereiken.

Het Lisv, onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van de sociale verzekeringen, ondersteunt ook een project om arbeidsgehandicapte bouwvakkers en timmerlieden om te scholen tot CAD-tekenaars. Naar schatting veertig afgekeurde bouwvakkers en timmerlieden kunnen worden geholpen.

Reageer op dit artikel