nieuws

Bestuurbare RockFire boort zich een weg in harde grond

bouwbreed

chaumont – De nieuwe, bestuurbare en pneumatische rotsboor van de Amerikaanse fabrikant Vermeer heeft in Frankrijk in de buurt van de stad Chaumont een 80 meter lange schacht geboord onder de autosnelweg A31. De boor ging met succes door hard en slijpend Comblanchiaans kalksteen ten behoeve van een elektrische kabel voor een krachtcentrale.

Het Franse bedrijf Francomat, al jaren klant van Vemeer (dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Vermeer Hoofddorp), gebruikte voor de schacht met een diameter van 220 millimeter een D24X40A Navigator, uitgerust met het RockFiresysteem. Het systeem is special ontwikkeld voor korte en middellange boringen met HDD in vast gesteente. Het afval wordt afgevoerd door speciaal ontwikkeld biologisch afbreekbaar schuimend polymeer.

Het was de eerste keer dat de RockFire in Europa werd gebruikt.

De RockFire is speciaal ontwikkeld voor hard en slijpend gesteente.

Reageer op dit artikel