nieuws

Beleggers afwachtend

bouwbreed Premium

Dat komt er nou van als Van Gelder een week zijn mond houdt. En dan komt ie op vrijdag met prachtige rapportcijfers van Boskalis, loopt de koers meteen meer dan twee euro terug.

Voor het overige bleven de beleggers afwachtend. Behalve bij HBG, dat elke dag wel enkele honderdduizendtallen aandelen over de toonbank zag gaan, bleven alle andere bouwers steken in de tienduizendtallen. Met als grote uitzondering BAM, waar het dagelijks om enkele honderden aandelen gaat. Maar dat bedrijf kreeg donderdag een nieuwe aandeelhouder met een aanmerkelijk belang van 5 procent in de vorm van Smoorenburg uit Alphen aan den Rijn.

Gevolg van deze stand van zaken was dat praktisch alle bouwers de hele week kleine verliezen op hun koersen konden noteren ten opzichte van de slotkoersen van vorige week vrijdag.

Uitzonderingen zijn NBM Amstelland en Heijmans, die lichte koersstijgingen te zien gaven.

HBG kon evenmin de slotkoers van vrijdag vasthouden maar krabbelde vrijdag weer wat op. Blijkbaar waardeerden de beleggers het bod van 18,60 euro van Boskalis wel.

In hun kielzog ging baggerschepenbouwer IHC Caland juist weer omhoog. In het midden van de week bereikte het bedrijf met 48,00 euro het toppunt, om vervolgens weer langzaam te dalen.

Reageer op dit artikel