nieuws

AVBB verlangt naar IJsselmeerberaad

bouwbreed Premium

Modernisering van de bouw-cao is komend jaar een van de speerpunten voor het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB). Een andere prioriteit is de oprichting van een IJsselmeerberaad. Het AVBB wil zich ook meer gaan bezighouden met het beroepsonderwijs.

Geen lange speeches dit keer op het jaarlijkse AVBB-congres, maar discussies onder leiding van de onvermijdelijke bekende tv-personality.

Het programma is omgegooid dankzij oud-minster Peper. En als klap op de vuurpijl de afsluiting door AVBB-voorzitter Brinkman, die den volke kond deed wat het AVBB het komende jaar als speerpunten ziet.

Ruimtelijke ordening

Eén daarvan is in het beroepsonderwijs in de bouw. Een tweede wens is de oprichting van een IJsselmeerberaad naar analogie van het Noordzeeberaad. Een dergelijk beraad zou vanuit verschillende invalshoeken en standpunten moeten komen tot een gezamenlijke benadering van de ruimtelijke ordening in het gebied. Daarbij worden ideeën en plannen integraal benaderd, inclusief grondbeleid, wonen, natuur en milieu.

Modernisering staat eveneens hoog op het prioriteitenlijstje. Geen vrijblijvend vergadercircuit maar een eerste opstap naar een eind dit jaar af te sluiten moderne cao, is het streven.

Die modernisering is nodig voor het verbeteren van het imago van de bedrijfstak en de aantrekkelijkheid van het werk in de bouw voor de werknemers.

Reageer op dit artikel