nieuws

Ahlmann presenteert wielladers op Intermat als Maniloader

bouwbreed Premium

budelsdorf – De Noord-Duitse bouwmachinefabrikant Ahlmann Baumachinen GmbH zal zijn range van wielladers op de internationale bouwmaterieelshow Intermat tonen onder de naam Maniloader. De machines staan ook op het terrein van het moederbedrijf Manitou BF SA uit Ancenis in Frankrijk.

De reden is dat de zwenk- en knikladers van Ahlmann onder de naam Maniloader worden verkocht in Frankrijk, Spanje, Portugal en Engeland. In de rest van Europa is de merknaam Ahlmann gangbaar, maar het moederbedrijf mikt tijdens de Intermat vooral op de groeimarkt Zuid-Europa.

Gangmaker zal de zwenklader AZ14 zijn, die overigens al drie jaar op de Nederlandse markt is. De t-versie, die in het middelpunt zal staan, kent evenwel talrijke verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Op verzoek van de afnemers zijn de machines standaard uitgerust met een brandblusser, een verbandtrommel, een in- en uitschakelbare akoestische achteruitrijsignalering en een middenop de motorkap geplaatst derde remlicht. De machine, die een maximum snelheid kan halen van 38 kilometer per uur, is volgens de fabrikant daardoor veiliger geworden.

Ahlmann heeft de pennen en bussen van de machines op gevoelige plaatsen gemaakt van slijtvaster materiaal en het snelwisselsysteem is nu voorzien van smeervrije lagers. De zwenkladers van Ahlmann, ontworpen voor gebruik onder zeer zware omstandigheden, zijn voorzien van een star chassis met een traploos zwenkbereik van 180 graden. De hydraulische kringsystemen voor heffen en zwenken zijn gescheiden, zodat dit gelijktijdig kan gebeuren. De AZ14t van Ahlmann heeft standaard vierwielbesturing en de draaicirkel is 4000 millimeter.

Tijdens de tentoonstelling in Parijs toont Ahlmann – onder de naam Maniloader dus – ook de knikladers van de AL-serie met de bijzondere parallelgeleiding waardoor de machine met palletvorken ook als heftruck inzetbaar is. Met de AL100ti (met industriearm) biedt Ahlmann een nieuwe knikladervariant met een grotere laadhoogte en reikwijdte. De uitstorthoogte is 2810 millimeter bij een kiephoek van 45 graden.

De Ahlmann zwenklader AZ14t zal onder de naam Maniloader op Intermat te zien zijn.

Reageer op dit artikel