nieuws

Winst IHC Caland stijgt vijf procent

bouwbreed

De nettowinst van IHC Caland is vorig jaar met ongeveer 5 procent gestegen tot 153 miljoen gulden. Voor het komend jaar denkt IHC Caland een winststijging te kunnen boeken van ongeveer 8 procent, waarmee 165 miljoen kan worden genoteerd.

Beleggers reageerden teleurgesteld op de cijfers van het bedrijf: het aandeel zakte na bekendwording van de resultaten in de rode cijfers. De orderportefeuille nam af van vijfeneenhalf miljard in 1998 tot 4,78 miljard vorig jaar. Voor dit jaar verwacht de directie een ‘aanmerkelijk hogere orderontvangst’, gezien de goede marktvooruitzichten. Met een grote order van Ballast Nedam is IHC Caland inderdaad het jaar goed van start gegaan. Ballast Nedam maakte vandaag bekend dat het een megasleephopperzuiger heeft besteld bij IHC. Het schip krijgt een lengte van 180 meter, een breedte van 31 meter en een draagvermogen van ruim 38.000 ton. Daarmee wordt het de op een na grootste sleephopperzuiger ter wereld. Met de order is een bedrag van tweehonderd miljoen gulden gemoeid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels