nieuws

Winst Axa Stenman 17,6 procent omhoog

bouwbreed

veenendaal – Axa Stenman, producent van hang- en sluitwerk en fietsaccessoires, boekte afgelopen jaar 17,6 procent meer winst dan in 1998.

De winst komt daarmee op 11,1 miljoen gulden bij een omzet van 99,5 miljoen. Dat is 6 procent meer dan in 1998. Per aandeel komt de winst op 4,36 gulden. Volgens de directie is de stijging in de omzet vooral te danken aan betere resultaten bij de fietsaccessoires en het herstel van de markt voor hang- en sluitwerk in het tweede halfjaar.

De productlijn hang- en sluitwerk leverde een omzet op van 61 miljoen gulden, 3 procent meer dan in het jaar ervoor. Door het natte weer beleefde deze divisie een mager eerste halfjaar, maar daarin trad in de tweede helft van het jaar herstel op.

Renovatie

AXA kwam als eerste met een assortiment goedgekeurde scharnieren op de markt, wat een gunstig effect had op de vraag naar deze onderdelen. Het nieuwe bouwbesluit had voor Axa een positief effect op de verkoop van het assortiment beveiligingsproducten. In de utiliteitsbouw ondervond de fabrikant hinder van vertragingen in nieuwbouwprojecten, vooral bij de afzet van deursloten. Daarentegen werd een aanhoudende vraag gemeten in de productgroep d-line deurbeslag.

Voor het komende jaar verwacht Axa Stenman geen grote veranderingen in het niveau van nieuwbouw. Verdere groeimogelijkheden ziet de directie in de renovatiesector. De stijgende vraag naar beveiligingsproducten voor de bouw maakt het AXA volgens de directie mogelijk verder te groeien.

Reageer op dit artikel