nieuws

Weert werkt hard aan woningvoorraad Plan bedrijventerrein omstreden

bouwbreed

Het Limburgse Weert, dat 47.902 inwoners telt, richt zich de komende jaren vooral op de ontwikkeling van meer woningen. In de afgelopen jaren heeft Weert zich vooral geconcentreerd op het plan Molenakker. Daar zijn nu 1030 woningen opgeleverd. Dit jaar komen daar de laatste vijftig woningen bij. Tevens wordt er een nieuw park aangelegd in dat gebied, vertelt communicatiemedewerkster M. Schreuders van de gemeente Weert.

Niet bekend

Een ander paradepaardje van Weert is het plan De Keent. Dat behelst een grootscheepse revitalisering van een vooroorlogse wijk. Er komt een nieuwe straatinrichting en daarnaast worden bestaande woningen aangepakt en lege plekken bebouwd. Woningen in een slechte staat zullen er binnen nu en enkele jaren verdwijnen. In totaal gaat het om circa achthonderd woningen die aangepakt worden.

Tenslotte noemt Schreuders het plan Vrakker-West. Dat is een bestaande naoorlogse wijk in het noorden van de stad. Daar start binnenkort de bouw van circa vierhonderd extra woningen, die binnen drie jaar gereed zijn.

De aanleg van een nieuw bedrijventerrein gaat minder makkelijk. De gemeenteraad heeft zich onlangs uitgesproken voor een nieuw bedrijventerrein van circa 100 hectare langs de A2. De provincie ziet dit alleen niet zitten. Zij verkiest een andere locatie met een ruimte van maar 50 hectare.

Dennis de Vogt

Reageer op dit artikel