nieuws

Voorschoten kiest voor dure huizen

bouwbreed

De nieuw te bouwen huizen in het Van Der Hoevenpark in Voorschoten gaan gemiddeld één miljoen gulden kosten. Appartementen kosten rond de zes ton. Deze verkoopprijzen staan in het bestemmingsplan Voorsche Kreek.

B en W heeft het plan Voorsche Kreek van IBC Vastgoed uit Capelle aan de IJssel gekozen uit vijf ontwerpen. Deze keuze wordt gedeeld door de Welstandscommissie, stedenbouwkundigen, een ambtelijke projectgroep en belangengroepen.

Inwoners van Voorschoten kozen vorig jaar tijdens een informatieavond voor het plan Parkhoven. In dat plan zou de woningbouw goedkoper worden: huizen vanaf 530.000 gulden en appartementen vanaf 488.000 gulden.

De keuze van het college viel op Voorsche Kreek, omdat het veel groen bevat en deels ingepast is in de bestaande groenstructuur. Ondergronds parkeren maakt intensief grondgebruik mogelijk binnen het plan. Aan de verkoop van de grond verdient de gemeente vijftien miljoen gulden.

In het plan Voorsche Kreek komen 102 luxe woningen te staan van 900.000 gulden tot 1,1 miljoen gulden. Daarnaast is er ruimte voor 65 appartementen van 550.000 tot 800.000 gulden en 28 huurwoningen voor jongeren.

De gemeenteraad beslist op 16 maart over het Van der Hoevenpark.

Reageer op dit artikel