nieuws

VHS boekt 31 miljoen gulden winst

bouwbreed Premium

VHS Onroerend Goed Maatschappij heeft in 1999 een winst geboekt van ruim 31 miljoen gulden. Dat is 16,5 procent meer dan in 1998. Per aandeel steeg de winst naar 3,12 gulden. De winst zal worden toegevoegd aan de overige reserves, waardoor het eigen vermogen van de beursgenoteerde vastgoedmaatschappij zal worden versterkt.

VHS is alleen in Nederland actief, en dan met name in het westen van het land. Het bedrijf belegt zowel in kantoren als winkels en woningen.

De directie van de maatschappij wil de onroerend-goedportefeuille verder uitbreiden: aangezien er onlangs voor honderdvijftig miljoen aan koopcontracten is getekend, verwacht zij dat de portefeuille op korte termijn in omvang zal toenemen tot een bedrag van 750 miljoen gulden.

Voor 2000 verwacht de directie een verdere stijging van het resultaat. Daarbij baseert zij zich op de geplande uitbreiding van de portefeuille, het niveau van de kostenstructuur en het renteniveau.

Reageer op dit artikel