nieuws

Treinverbinding voor Duitse toeristen

bouwbreed

Vervoermaatschappij Noordned wil een treinverbinding voor passagiers tussen Roodeschool en de Eemshaven. Het bedrijf denkt vooral Duitse toeristen te trekken, die het waddeneiland Borkum bezoeken.

Tussen Roodeschool en de haven ligt al een goederenspoorlijn. De Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden onderzoekt de haalbaarheid. Het idee komt van rederij AG Ems, die een veerverbinding onderhoudt tussen de Eemshaven en Borkum. De rederij vervoert jaarlijks 250.000 passagiers, waarvan de helft met de auto uit Duitsland komt. Voordat een rechtstreekse treinverbinding rendabel is, moet eerst het traject Nieuweschans-Leer worden opgeknapt. Het spoor is nu zo slecht, dat de treinen er niet harder dan veertig kilometer per uur mogen rijden. In november moet dit spoor zijn opgeknapt en in de zomer van 2001 zouden de eerste treinen met toeristen naar de Eemshaven kunnen rijden.

Reageer op dit artikel