nieuws

Terminal Barajas kost een miljard

bouwbreed

madrid – Een miljard gulden kan worden binnengehaald voor de bouw van een nieuwe passagiersterminal op het Madrileense vliegveld Barajas. Zeven bouwbedrijven strijden om het contract van de eeuw. De terminal, die jaarlijks 35 miljoen reizigers moet kunnen verwerken, krijgt een oppervlakte van 534.410 vierkante meter. Het ontwerp is van het Spaanse architectenbureau Lamela en van Richard Rogers, die vermaardheid verwierf met het ontwerp van het Centre Pompidou in Parijs.

In 2003 moet de nieuwe terminal gereed zijn, inclusief de projecten die ermee verbonden zijn: een parkeerplaats (267 miljoen gulden), een bagagetransportsysteem (617 miljoen) en een tunnel onder een snelweg (186 miljoen). Onder de concerns die voor de bouw van de terminal een offerte hebben gedaan, bevinden zich de combinatie van Ferrovial-Agroman, Nesco, FCC, ACS en Sacyr, alsmede de alliantie van Dragados en OHL.

Aena, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de Spaanse vliegvelden, sluit binnenkort ook een contract af voor de bouw van het klantenservicecentrum op Barajas, dat bestaat uit een hotel, twee kantoorgebouwen en een winkelcentrum.

Reageer op dit artikel