nieuws

Stijgende rente remt woningbouw VS af

bouwbreed

De activiteiten in de Amerikaanse huizenbouw zijn langzaam maar zeker aan het dalen. Het niveau dat vorig jaar alle records sloeg, zal dit jaar niet worden gehaald.

Analisten bij Dun & Bradstreet vragen elke maand leidinggevende stafleden van Amerikaanse bouwbedrijven in de Verenigde Staten naar de ontwikkelingen in hun bedrijven.

Uit de opiniepeiling voor januari door Dun & Bradstreet blijkt dat de opdrachten voor nieuwbouw van huizen aan het dalen zijn en dat de prijzen die consumenten betalen voor hun woningen ook teruglopen.

De langzame stijging van de hypotheekrente is de schuld van de achteruitgang, zegt David Kresge, hoofdeconoom van Dun & Bradstreet.

“Ondanks de hausse van de economie en uitzonderlijk hoog vertrouwen van de consumenten in de toekomst, zal de huizenbouw dit jaar dalen als, zoals verwacht, de hypotheekrente blijft stijgen.”

Op korte termijn zal de huizenbouw in de Verenigde Staten echter zeer actief blijven, omdat er nog voldoende werk is als gevolg van projecten die vorig jaar zijn aanbesteed en die nog niet die klaar zijn.

Reageer op dit artikel