nieuws

Staatssecretaris werkt aan compromis huren

bouwbreed

Staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting probeert de komende dagen met de Tweede Kamer een compromis te bereiken over de huurverhogingen in 2000. Het kabinet heeft dat vrijdag afgesproken.

Remkes zei na afloop van de ministerraad dat hij dinsdag een brief over de huurkwestie naar de Tweede Kamer zal sturen. Of hij daarin tegemoet komt aan de wens van een Kamermeerderheid om de huren per woning dit jaar met niet meer dan het inflatiepercentage te laten stijgen, is niet bekend. Maar na afloop van de ministerraad zei premier Kok dat Remkes “voldoende materiaal heeft meegekregen” om Kamerleden te consulteren. Het Kamerdebat van donderdag heeft volgens Kok in het kabinet “een creatief vervolg” gekregen.

Remkes zette donderdag de deur voor een oplossing van het conflict op een kier, maar zei er direct bij geen nieuwe argumenten te hebben gehoord om de wens van de Kamermeerderheid (PvdA, D66, GroenLinks, SP en GPV) in te willigen.

Reageer op dit artikel