nieuws

Ruigoorders willen ecologisch dorp bouwen

bouwbreed

amsterdam – De bewoners van het kunstenaarsdorpje Ruigoord willen een ecologisch dorp bouwen. Ze voeren hierover onderhandelingen met onder meer het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam en de Technische Universiteit Delft, aldus de bewoners. Volgens hem moet volgend jaar duidelijk worden hoe reeel het plan is. De bewoners moeten uiterlijk 1 mei 2001 plaats maken voor de bouw van de Afrikahaven.

Bij de bouw van het dorp, dat de bewoners het liefst in de omgeving van Amsterdam zien verrijzen, staat duurzaamheid voorop. Windmolens en zonnepanelen gaan de gemeenschap van stroom voorzien en ook de huizen moeten worden gebouwd met gebruikt of ecologisch verantwoord materiaal.

De Technische Universiteit Delft is een van de deelnemers in het project.

Reageer op dit artikel