nieuws

Rekeningrijden mogelijk in hele Randstad

bouwbreed

De kans bestaat dat rekeningrijden al binnen enkele jaren in de hele Randstad, rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, wordt ingevoerd. Premier Kok sloot dat vrijdag na afloop van de ministerraad niet uit. “Minister Netelenbos werkt aan een totaalakkoord”, aldus Kok. Hij voegde eraan toe dat het, in welke omvang dan ook, zal gaan om een proef.

De premier hield wel een groot aantal slagen om de arm. Zo is het nog maar de vraag of er voldoende geld is, dat de steden in ruil voor de tolpoorten willen hebben voor investeringen in betere wegen en openbaar vervoer.

In april is volgens Kok duidelijk in welke steden tolpoorten komen, wat de financiële consequenties zijn en of er voldoende politiek draagvlak is.

Reageer op dit artikel