nieuws

Rechtbank behandelt smaadproces directeur GOM

bouwbreed

arnhem – De rechtbank in Arnhem buigt zich op 14 maart over het proces dat ex-directeur W. Vrijhoef heeft aangespannen tegen de huidige directie van de Gelderse Ontwikkelings Maatschappij (GOM).

Vrijhoef eist eerherstel en in het verlengde daarvan de vrije beschikking over zijn banktegoeden, die sinds september vorig jaar zijn bevroren.

De GOM leed in 1998 een verlies van bijna dertig miljoen gulden. Omdat het bedrijf ex-directeur Vrijhoef daarvoor verantwoordelijk houdt, liet de GOM vorig jaar beslag leggen op de banktegoeden van Vrijhoef. Het bedrijf eist een schadevergoeding van dertien miljoen gulden. Vrijhoef zegt sindsdien op de zak van vrienden en familie te moeten leven.

Vrijhoef heeft daarnaast een procedure in gang gezet tegen minister Jorritsma van Economische Zaken, omdat zij hem naar zijn mening in het openbaar heeft gecriminaliseerd. Jorritsma verwerpt die bewering. De minister wil dat het Openbaar Ministerie in Arnhem uitzoekt of er een strafrechtelijke procedure tegen de ex-directeur moet worden opgestart.

“Ik ben zeer teleurgesteld dat de minister haar juristen deze week heeft laten schrijven dat ik mijzelf zou hebben beschuldigd en daardoor mijn schade groter zou hebben gemaakt. Dat is in mijn ogen een gemiste kans van de minister. Nu zullen we elkaar voor de rechter moeten treffen. Het is wel beroerd dat een minister alleen langs deze weg is te spreken”, aldus Vrijhoef.

Gelredome

De ex-directeur is vrijdagavond teruggetreden als aandeelhouder bij Gelredome in Arnhem. Daar zat hij sinds zijn vertrek als directeur nog namens de GOM. Volgens Vrijhoef was zijn terugtreden al een maand geleden afgesproken. Zijn vertrek heeft niets te maken met de problemen rond zijn persoon of de moeilijkheden tussen energiebedrijf Nuon, Vitesse en Gelredome. Huidig GOM-directur Bousardt neemt de plaats van Vrijhoef bij Gelredome over. (anp)

Reageer op dit artikel