nieuws

Opleidingen blij met ‘anti-spijbelchip’

bouwbreed Premium

Regionale Opleidingscentra (ROC’s) hebben veel belangstelling voor de ‘anti-spijbelchip’. Met dit systeem zijn de leerlingen voorzien van een kaartje met pasfoto en personalia.

Een mobiele datalogger leest de kaarten in. De docent kan voor het begin van de les langs de leerlingen gaan, die hun kaart voor de datalogger houden. Die registreert vervolgens hun aanwezigheid. ROC’s leiden onder meer aankomende bouwvakkers en installateurs op. Hun belangstelling komt voort uit een strenger toezicht door de overheid op de meldplicht en registratie van het schoolverzuim. “ROC’s die dit niet goed in orde hebben, riskeren een strafkorting op de overheidsbijdrage”, aldus een woordvoerder van Nedap, het bedrijf uit Groenlo dat het systeem ontwikkelde.

Reageer op dit artikel