nieuws

Ontwikkelingen op zuidelijke IJ-oever

bouwbreed

den haag – De ontwikkelingen op de zuidelijke IJ-oever nabij Amsterdam zijn een fase verder. Met de ondertekening van een overeenkomst door de gemeente Amsterdam, de Rijksgebouwendienst en de private ontwikkelaars Woonveste en William Properties is een eerste aanzet gegeven voor een multifunctioneel gebouwencomplex. De nieuwbouw op de kop van Westerdokseiland omvat 70.000 vierkante meter waarin behalve een hotel, kantoren en woningen, ook de politie te water, een parkeergarage en een jachthaven in moeten worden ondergebracht.

In de intentieovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de ontwikkeling van het voorlopig ontwerp van zowel het gebouw als dat van de openbare ruimte. Tevens is bepaald onder welke voorwaarden de vier het structuurontwerp daadwerkelijk verder zullen ontwikkelen en realiseren.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt omtrent een eventuele omzetting van 10.000 vierkante meter rijkskantoor naar marktkantoor indien de Rijksgebouwendienst niet tijdig rijksdiensten kan vinden.

Reageer op dit artikel