nieuws

Ontwikkelaar laat Assen in ongewisse

bouwbreed

De gemeente Assen geeft Dutch West New Sport nog twee weken respijt om de grond te kopen voor een ijshal ter waarde van 40 miljoen gulden. De Amerikaanse ontwikkelaar,met hoofdvestiging in Dallas, Texas, had al op 1 februari het contract moeten tekenen.

Laat de Nederlandse vertegenwoordiging in het Drentse Gasteren wederom verstek gaan, dan bestemt Assen de locatie voor kantorenbouw. Assen verleende de ontwikkelaar uitstel omdat deze het Rotterdamse ingenieursbureau IV Consult opdracht gaf het bouwplan nader uit te werken. Volgens de gemeente is Dutch West New Sport daar geen dag te vroeg mee. Wil de ontwikkelaar volgens plan in juni met de bouw beginnen, dan moeten alle documenten eind deze maand binnen zijn. Assen praat inmiddels zo’n anderhalf jaar met de Amerikaanse onderneming over de ijshal. De gemeente weet niet wat het bedrijf precies voor ogen staat. Meer dan wat globale informatie is nog niet verstrekt. Ook over de achtergrond van de ontwikkelaar tast de gemeente vrijwel in het duister. Dutch West New Sport laat per antwoordapparaat weten dat het kantoor niet bezet is. De telefoongids maakt geen melding van het Rotterdamse ingenieursbureau.

Reageer op dit artikel