nieuws

NVOB-leden West-Brabant plakken stickers op voertuigen

bouwbreed Premium

fijnaart – Eerst de bedrijfsauto wassen en dan de sticker plakken. Dat doen de 85 bedrijven van de afdeling Brabant-West van het NVOB als promotieactie. Het is een drukte van belang bij het gebouw van de Stichting Samenwerking Praktijkopleiding. Terwijl de trein richting Vlissingen vaart maakt, rijden de bedrijfsauto’s af en aan.

In groten getale liggen de bekende groene stickers met de tekst ‘NVOB, daar bouw je beter mee’ klaar om den volke kond te doen dat er een aannemer langsrijdt die is aangesloten bij ’s lands grootste bouwbranchevereniging.

“Wij willen aan de weg blijven timmeren”, zegt pr-ambassadeur Toine Pals van de NVOB-afdeling met veel gevoel voor understatement. “Er rijden nog zat leden van ons rond zonder dat zichtbaar is dat zij zijn aangesloten bij het NVOB. Wij willen dat zij dat gaan uitstralen.”

De landelijke campagne van het NVOB, die opdrachtgevers duidelijk moet maken dat zij er verstandig aan doen bij een bouw of verbouwing te kiezen voor de zekerheid van een NVOB-aannemer, krijgt op deze manier een regionale invulling. “Onze leden moeten immers voldoen aan een aantal strenge eisen op het gebied van vakmanschap, bedrijfsvoering en betrouwbaarheid”, zegt Pals.

De afdeling Brabant-West heeft het van oudsher niet gemakkelijk. Het gros van de leden bestaat uit kleine en kleine middelgrote aannemers. Dat betekent dat wanneer er werken met enig volume op de markt komen, grotere aannemers van elders met de opdracht gaan strijken. Al enige tijd geleden hebben daarom de leden al gepoogd via samenwerking de nodige schaalgrootte te krijgen, om zo ook in aanmerking te komen voor dat soort opdrachten.

Keurmerk

Want voor de kleinere werken ondervinden de NVOB’ers concurrentie van beunhazen en klusbedrijven die vanwege de aanzienlijk minder strenge eisen goedkoper kunnen werken. En dat zal met de afschaffing van de Vestigingswet alleen maar erger worden. “Daarom willen we de naam NVOB promoten als keurmerk in de bouw.”

Reageer op dit artikel