nieuws

Ministerie tocht door ontbreken isolatie

bouwbreed Premium

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid zitten letterlijk op de tocht. Dat komt door het ontbreken van isolatiemateriaal bij zo’n 450 ramen in ‘Castalia’, het gebouw met de twee zadeldaken bij het Centraal Station in Den Haag.

“Bij de ramen zitten strips van een centimeter of tien breed, die zijn vrij gemakkelijk los te halen”, zegt woordvoerder Praat. “Daarachter moet isolatiemateriaal aanwezig zijn. Op een aantal plaatsen ontbreekt het, je kijkt daar gewoon naar buiten.” Het herstel maakt deel uit van de nazorg, waarmee de aannemer (BAM/TBI) bezig is. Praat gaat ervan uit dat de kosten voor de aannemer zijn. Ing. A. de Roode van BAM/TBI bevestigt dat zijn bedrijf het werk op zich neemt. “De leverancier van de ramen is helaas failliet, die kunnen we dus niet meer aanspreken. Of er iets ontbreekt? Nee, zo kun je het niet omschrijven. Achter de strip zit de aansluiting van het stelkozijn op de aluminium pui. Daar zetten we een afdeklat op. We kitten hem extra af. Verder is er niet zoveel aan de hand”, aldus De Roode.

Reageer op dit artikel