nieuws

Miljoenen voor achterstandswijk

bouwbreed

dordrecht – De Dordtse wijk Oud-Krispijn wordt de komende tien jaar met een ingrijpend nieuwbouwproject nieuw leven ingeblazen. Dat blijkt uit het Raamwerk 2010, het plan van aanpak voor de wijk waarover de gemeenteraad in april beslist.

Met het project is ongeveer 200 miljoen gulden gemoeid. Volgens projectmanager Bekkers is er al een tekort van 55 miljoen gulden. Dit moet worden gedragen door de drie belanghebbende woningbouwcorporaties in Dordrecht. Ongeveer achthonderd huurwoningen worden gesloopt. Ruim vijfhonderd, waarvan een deel koopwoningen, komen hiervoor weer in de plaats. Uitgangspunt is dat niemand de wijk hoeft te verlaten. Voor de bewoners die toch moeten verhuizen, komt er een herhuisvestingsregeling. Zij krijgen een vergoeding. Een aantal bewoners heeft te kennen gegeven niet weg te willen uit hun huidige woning. Zij zijn bang dat de gemeente geen vergelijkbare alternatieve woonruimte kan bieden.

Reageer op dit artikel