nieuws

Meer groen op IJburg

bouwbreed Premium

amsterdam – Bij de inrichting van het toekomstige IJburg moet meer rekening worden gehouden met de aanleg van groenvoorzieningen. Deze conclusie trekt de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam uit een onderzoek naar de woonbeleving op het KNSM-eiland in het Oostelijk Havengebied.

Bij de ontwikkeling van het KNSM-eiland zijn slechts op zeer beperkte schaal groenstroken aangelegd en bomen geplant. De royale aanwezigheid van wateroppervlakten mocht ook als natuur worden beschouwd, zo meenden de plannenmakers eensgezind. Veel groen zou het havenkarakter van het gebied alleen maar verstoren.

De bewoners denken daar heel anders over. Ze zijn wel naar het eiland getrokken vanwege de ligging aan het water, maar missen thans het groen. Stadsdeel Zeeburg probeert met de aanleg van drijvende tuinen daar in ieder geval nog iets aan te veranderen. Over de kwaliteit van de woningen zijn de bewoners wel zeer te spreken. Het eiland onderscheidt zich van de rest van het gebied door de vele ontwerpen van buitenlandse architecten.

Reageer op dit artikel