nieuws

MAN koopt Britse bouwer van zware trucks ERF

bouwbreed

De Duitse vrachtwagenbouwer MAN Nutzfahrzeuge AG in München heeft de Britse branchegenoot ERF overgenomen.

MAN verwierf alle aandelen. ERF (holding PLC), gezeteld in Sandbach, Cheshire, was eigendom van de Canadese truckbouwer Western Star Trucks Holding Ltd. MAN zet hiermee een volgende stap naar expansie van de core business, truckbouw. In het afgelopen financiële jaar 1998/99 verkocht ERF ongeveer drieduizend zware trucks, de meeste in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had een totaalomzet van zo’n 750 miljoen gulden. Tegelijk met de aankoop van ERF heeft MAN zijn importorganisaties in Australië en Nieuw-Zeeland aan Western Star verkocht. MAN betaalt zo’n 65 miljoen pond, ongeveer 243 miljoen gulden plus schulden ter waarde van ongeveer 35 miljoen pond (131 miljoen gulden), tezamen rond 374 miljoen gulden voor ERF. Voor de importorganisaties in Australië en Nieuw-Zeeland ontvangt MAN ongeveer 30 miljoen gulden. ERF heeft productiefaciliteiten in Sandbach en Middlewich, beide in Midden- Engeland. In het bedrijf werken ongeveer negenhonderd mensen. Het Britse bedrijf heeft een marktaandeel in trucks boven de 15 ton van ongeveer 8 procent. MAN heeft in het Verenigd Koninkrijk eenzelfde marktaandeel, zodat het marktaandeel in één klap is verdubbeld. Na de acquisitie van onlangs van het Poolse bedrijf Star heeft MAN nu vijf merken in handen: MAN, Steyr, ÖAF, Star en ERF.

Reageer op dit artikel