nieuws

Lichte persluchtraket voor kleine diameter

bouwbreed

Vermeer, de Amerikaanse producent van onder meer sleuvengravers en gestuurd-boreninstallaties, heeft een persluchtraket met een doorsnede van 63 millimeter geïntroduceerd, speciaal voor ondiepe boringen met een kleine diameter.

Deze korte en lichte machine van slechts 23 kg, is eenvoudig in gebruik en volgens de fabrikant daarom geschikt voor verhuurcentra. De persluchtraket is ontworpen voor een werkdruk tot 7,6 bar in zowel voorwaartse als achterwaartse richting. De behuizing van het aambeeld vergroot de slagcapaciteit en de sterkte van het werktuig nog meer. In het aambeeld zit een relatief groot gat voor de bevestiging van allerlei trekaccessoires. Dat kan nuttig zijn voor het trekken van leidingen in tegenovergestelde richting, dus van ontvangstput naar startput, bijvoorbeeld bij het installeren van voorzieningen voor een woon- of kantoorgebouw. De aambeeldconstructie aan de achterkant houdt de staart van de raket veilig op zijn plaats. Een pneumatisch aangedreven zuigerconstructie glijdt op speciale, eenvoudig te vervangen slijtringen. Door de standaard vervangbare kop, waarop octrooi is aangevraagd, kan de operator het werktuig aanpassen aan wisselende omstandigheden. De machines van Vermeer worden in Nederland vertegenwoordigd door Vermeer Holland BV in Hoofddorp. De nieuwe persluchtraket is vooral bedoeld voor boringen met een kleine diameter.

Reageer op dit artikel