nieuws

Gevecht Aladins Grotten nog niet over

bouwbreed Premium

De door een rechter geinitieerde schikkingspoging tussen vijf groenaannemers en speeltoestellenfabrikant Kompan BV uit Zaltbommel is mislukt: De advocaat van Kompan heeft de Haagse kortgedingrechter gevraagd alsnog vonnis te wijzen. Kompan wil dat de groenaannemers in totaal honderden speeltoestellen teruggeven.

De woedende aannemers hebben de veelal enorme toestellen en glijbanen met namen als Aladins Grotten, Elfjespaleis en Grasklokje ‘gegijzeld’ omdat de Zaltbommelse vestiging van de Deense fabrikant medio vorig jaar plots halverwege de looptijd een raamovereenkomst van vijf jaar met hen brak. De aannemers zouden de toestellen voor Kompan gaan assembleren, vervoeren en plaatsen. In totaal zouden de aannemers voor ruim 2,3 miljoen gulden zijn benadeeld. Een en ander betekent dat de rechter alsnog over Kompans vordering tot teruggaaf zal beslissen: dat vonnis zal op 10 februari worden geveld. Kompan heeft haast omdat sommige klanten op plaatsing wachten. Waarom werd gebroken met de groenaannemers is onbekend. Wel is duidelijk dat de directiewisseling bij Kompan medio vorig jaar daarmee iets van doen heeft.

Reageer op dit artikel