nieuws

Gesprek doorstart gevelbouwer in eindfase

bouwbreed

Curator P. Nuiten hoopt op ‘zeer korte termijn’ de onderhandelingen over een doorstart voor het failliete gevelbouwbedrijf De Vries Robbé Gevelbouw met succes af te ronden.

De curator voert momenteel met ‘een kandidaat in de branche’ vergaande besprekingen, die mogelijk nog dit weekeinde of het begin volgende week tot resultaat kunnen leiden. Nuiten zegt dat er in totaal vijf serieuze kandidaten waren voor de reddingspoging van het gevelbouwbedrijf.

Als met de hoofdkandidaat geen overstemming wordt bereikt, kunnen de gesprekken met de andere vier worden voortgezet. Maar, zo laat de curator weten, in dat geval is alleen voortzetting mogelijk in een afgeslanktere vorm. De overige vier hebben overigens ook laten weten dat zij geïnteresseerd zijn in een vlotte doorstart en oog hebben voor het aspect van de werkgelegenheid.

Met de belangrijkste kandidaat, van wie de curator de naam niet wil noemen, wordt gewerkt aan een totaalpakket. Daarbij zijn ook enkele vaste én gedetacheerde werknemers van Lak Techniek, een dochter van De Vries Robbé Gevelbouw, betrokken. Dat bedrijf is ook failliet gegaan. Om geen valse verwachtingen te wekken, wil Nuiten nog niet speculeren over de vraag hoeveel van de 132 werknemers hun baan kunnen behouden. “Je wilt het de mensen niet aandoen dat ze over een half jaar weer in dezelfde situatie zitten.”

Lopende projecten

In overleg met bank, bedrijfsvereniging en opdrachtgevers zijn lopende projecten afgerond of is men daar nog mee bezig. Nuiten: “We willen in de markt blijven zitten en geen claims krijgen. En de bank heeft belang bij openstaande facturen.”

Reageer op dit artikel