nieuws

German Centre in Mexico voor Wayss en Freytag

bouwbreed

frankfurt – Wayss en Freytag bouwt het German Centre in Mexico. Het dochterbedrijf van de Hollandsche Beton Groep voert het werk uit in opdracht van de Landesbank Baden-Wurttemberg.

Met de bouw is een investering gemoeid van 56 miljoen gulden. Vorig jaar voltooide het Frankfurter concern in Jakarta voor de Zuid-Duitse bank het German Centre.

Het gebouw in Mexico is een turnkey-project en krijgt een constructie van spanbeton. De bouwtijd bedraagt zeventien maanden. Dan beschikken de gebruikers over 25.000 vierkante meter kantoorruimte, verdeeld over negen verdiepingen. De ondergrondse garage telt drie niveau’s.

Het Essener bouwconcern Hochtief heeft zijn handtekening geplaatst onder de vernieuwing en uitbreiding van het beurscomplex in Friederichshafen. Met de opdracht, die grotendeels door regionale onderaannemers wordt uitgevoerd, is 216 miljoen gulden gemoeid.

Zes hallen

Het project omvat zes hallen, diverse bijgebouwen en een parkeervoorziening voor zesduizend auto’s. De technische inrichting van de gebouwen gaat naar Rheinelektra Technik uit Aalen. De nieuwe beurs wordt in augustus 2002 geopend.

Reageer op dit artikel