nieuws

Gebruik Internet bij aannemers stijgt snel

bouwbreed

De aannemerij ontdekt in hoog tempo het Internet. Het aantal bouwbedrijven met een Internetaansluiting is één jaar tijd verdubbeld.

Dat blijkt uit onderzoek van de Hibin, de vereniging van handelaren in bouwmaterialen, naar de rol van Internet in de relatie tussen handel en aannemerij. Uit de door onderzoeksbureau USP uitgevoerde steekproef onder 288 aannemers blijkt dat inmiddels 41 procent van de bouwbedrijven over een Internetaansluiting beschikt, 24 procent verwacht er op korte termijn één te hebben. Bij de bouwmaterialenhandel ligt het percentage hoger. Vooralsnog gebruiken de aannemers de elektronische snelweg volgens eigen zeggen vooral om te mailen en te surfen op zoek naar aanbiedingen en nieuwtjes. Complexere gebruiksmogelijkheden zoals het bestellen van producten, het aanvragen van offertes, facturering en vormen van E-commerce gebeuren nog maar mondjesmaat. Dat is pas mogelijk als de systemen van de handel en de aannemerij probleemloos met elkaar kunnen praten. Zelf zien de aannemers het Internet als middel om (foutloos) te bestellen en (betrouwbare) informatie in te winnen over de voorraden van de bouwmaterialenhandel.

Reageer op dit artikel