nieuws

Gas besparen met behulp van Internet

bouwbreed

Tijdig vervangen van cv-ketels door HR-ketels kan een besparing opleveren tot twintig procent. De Stichting Gaskeur uit Apeldoorn is een landelijke campagne begonnen om consumenten op de voordelen van HR-ketels attent te maken.

Op de Internetsite www.gaskeur.nl kan de bezoeker zelf de besparingsvoordelen van een HR-ketel uitrekenen. Volgens de berekening van Stichting Gaskeur levert het vervangen van een oude cv-ketel door een toestel met het Gaskeur HR 107-label de grootste besparing.

Een toestel met het HR 107-label heeft ook een hoger comfort en een schonere verbranding en geeft de koper recht op een energiepremie van honderd gulden.

De Stichting Energie Prestatie Keur geeft met het Gaskeur-label aan welke prestaties van HR-ketels zijn te verwachten. Naast kwaliteit geeft het Gaskeur-label ook informatie over rendement (Gaskeur HR), de mate van schone verbranding (Gaskeur SV), gebruik in combinatie met zonneboilers (Gaskeur NZ) en comfort van de warmwatervoorziening (Gaskeur CW).

Voorzitter van de Stichting Energie Prestatie Keur Ed Nijpels ziet voor de overheid ook belangen bij het vervangen van oude ketels. Dit moet helpen te voldoen aan de internationale verplichting de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen.

Reageer op dit artikel