nieuws

Fugro boekt winst van bijna 90 miljoen

bouwbreed Premium

Fugro heeft over vorig jaar een winst geboekt van bijna negentig miljoen gulden. Dat is een stijging van 7,7 procent. Per aandeel bedraagt de winst 7,27 gulden. Dit zijn voorlopige cijfers.

De omzet van het ingenieursbureau ligt met 1,2 miljard iets lager dan de 1,3 miljard van 1998. Dat is een gevolg van het terugbrengen van de investeringen door de olie- en gasbedrijven. Dat het resultaat van Fugro toch is gestegen, komt volgens de directie door kostenbesparingen, uitwisseling van personeel tussen divisies en beperking van investeringen in de olie- en gasindustrie. Ook de goede prestaties van de activiteiten die niet zijn gerelateerd aan olie en gas hebben bijgedragen aan de winststijging van Fugro.

Hoewel de directie tekenen van herstel ziet in de olie- en gasmarkt, blijven de investeringen door de oliemaatschappijen nog op een laag peil. Daarom wil Fugro nog geen uitspaken doen over de verwachte winst in het komend jaar. Pas in augustus, bij de publicatie van de halfjaarcijfers over 2000, wil de directie zich wagen aan een prognose.

Reageer op dit artikel