nieuws

Fitnesscentrum neemt Membertrack in gebruik

bouwbreed Premium

raamsdonksveer – Over enkele weken toont een nieuw fitnesscentrum in Oud-Beijerland een Nederlandse installatieprimeur. Het regelt de gang van zaken in het bedrijf met het Britse systeem Membertrack. Verdeler Delcom Productions uit Raamsdonksveer rekent met een aanmerkelijke markt, niet in de laatste plaats omdat de (ver)bouw van sportvoorzieningen volgens het bedrijf nog maar net is begonnen. De onderneming zegt inmiddels al ‘redelijk goede contacten’ met de aannemerij te hebben.

De Nederlandse recreatiesector telt momenteel zo’n zeven programma’s voor ledenadministratie. In dat specifieke segment blinkt het systeem niet uit. De waarde van Membertrack zit in de beheerfuncties die het door middel van enkele honderden standaardrapporten biedt. Gebruikers van een sportcomplex kunnen bijvoorbeeld via e-mail een voorziening boeken.

Hotelprogramma

Het systeem controleert of de aanvraag van een geregistreerd lid komt en voorkomt dubbele boekingen. Membertrack sluit daarbij aan op het internationale hotelprogramma Fidelio. Specifieke financiele programma’s geven het hoofdkantoor van een recreatieconcern inzicht in de inkomsten en uitgaven van de filialen. Het systeem gaat uit van een PC en werkt met alle bestaande varianten van Microsoft Windows. Het sluit verder aan op netwerksystemen als Windows NT en Novell Netware. Gegevens worden in de Nederlandse taal ingevoerd en weergegeven.

Modules

De basisuitvoering zonder tourniquet voor de ingangscontrole kost om en nabij 20.000 gulden. Kleine(re) sportcentra schaffen met Centremaster een goedkopere oplossing aan. Daarvan vergt de basisuitvoering zo’n 10.000 gulden. Beheerders kunnen dit systeem modulegewijs uitbreiden. Evenals Membertrack kan het gegevens uit systemen van derden zonder al te grote technische problemen ontvangen en verwerken. Centremaster telt negen afzonderlijke modules voor onder meer ledenregistratie, verwerking van boekingen en voor de ontvangst van contributies.

Delcom legt de installaties bij voorkeur zelf aan. Voor de uitrusting van nieuwe en grote(re) centra overweegt het bedrijf een beroep te doen op plaatselijke installateurs. Die kan de uiteindelijke keuring overlaten aan de leverancier of de werking waarborgen met een eigen testrapport. Evenals de ‘gewone’ installateur wil Delcom zo vroeg mogelijk met de aannemer overleggen.

Reageer op dit artikel