nieuws

Extra verkeersdruk door Internet

bouwbreed Premium

Elektronisch shoppen, ofwel boodschappen doen via het Internet, zal de komende jaren leiden tot een toename van verkeer in woonwijken. In een gisteren gepubliceerd rapport van het Engelse distributiebedrijf Lex Transfleet wordt voorspeld dat het afleveren van alle via Internet bestelde goederen zal resulteren in onvoorziene verkeersoverlast en milieuvervuiling in nu nog rustige woonwijken.

Ongeveer eenderde van de Britten gebruikt momenteel het Internet of de telefoon voor bestellingen van allerhande goederen, variërend van de dagelijkse boodschappen tot meubilair. Een algemene veronderstelling is dat door het winkelen vanuit de leunstoel milieu en de verkeersdruk worden ontzien doordat minder mensen zelf de deur uitgaan. Dat al de bestellingen ook moeten worden afgeleverd wordt vaak vergeten, stelt het rapport.

Reageer op dit artikel