nieuws

Extra aanlegplaatsen voor het Groene Hart

bouwbreed Premium

den haag – Watersporters in het Groene Hart krijgen de komende drie jaar duizend extra aanlegplaatsen. De investering is onderdeel van de Regeling Kwaliteitsimpuls Groene Hart van het ministerie van Landbouw, die het groene gebied in de Randstad toegankelijker moet maken voor recreanten.

Met de uitbreiding van de aanlegplaatsen is 3 miljoen gulden gemoeid. De Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) werkt in het project samen met de ANWB, de Hiswa, het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond en verscheidene provincies.

De exploitanten betalen zelf ten minste de helft van de nieuwe plaatsen. Ze komen in bestaande havens aan de plassen, in steden of aan de Vecht. Ook plaatsen waar nog geen aanlegplaatsen waren, krijgen een steiger.

Het gaat om passantenplaatsen, waar watersporters niet meer dan drie nachten mogen blijven. De eerste aanlegplaatsen zijn komend seizoen al bruikbaar. (anp)

Reageer op dit artikel