nieuws

Exclusieve villawijk bij Blauwe Stad

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Winschoten heeft vergevorderde plannen voor de nieuwbouw van een exclusieve villawijk langs het Winschoterdiep. De wijk krijgt een directe verbinding naar het nog te realiseren project De Blauwe Stad. Het plan is onderdeel van de al langer geplande grote reconstructie van een deel van de Parkwijk in Winschoten-Noord. Met de nieuwbouw is zo’n 30 miljoen gulden gemoeid.

Voordat kan worden begonnen, moeten eerst nog 121 woningen worden gesloopt om plaats te maken voor op z’n minst 45 bouwkavels. Hoeveel nieuwe woningen er precies worden gebouwd, is in dit stadium nog onduidelijk. Zeker is wel dat het voor Oost-Groningse begrippen om luxe en dure huizen zal gaan. De woningen gaan ruim boven de drie ton kosten.

Daarnaast is voorzien in de aanleg van een grote vijver en de aanleg van twee bruggen. Zowel over als in het verlengde van de Hoorntjesweg en verder over de A7 zijn twee brugverbindingen gepland. Een wandel/fietsbrug zou in directe verbinding met het toekomstige woon, natuur- en recreatiegebied De Blauwe Stad moeten staan.

Reageer op dit artikel