nieuws

Dakdekkers als bergbeklimmers

bouwbreed Premium

Het dak van het nieuwe Rotterdamse Topsportcomplex met zijn bijzondere vorm is het werk van dakadviseur Aliso uit Breda en Repon Dakwerken uit Den Bosch.

Dakdekkers moesten als bergbeklimmers aan veiligheidslijnen het dak op om de gebogen, gestroomlijnde dakvorm te realiseren. Het sportcomplex, dat naast het Feyenoordstadion ligt, is een ontwerp van architectenbureau Zwarts & Jansma. Aannemer HBG Utiliteitsbouw gaf Aliso en Repon Dakwerken de opdracht het dak te realiseren. Het dak beslaat ruim 4600 vierkante meter en is helemaal voorzien van een dampremmende laag PE-folie. Het vlakke deel is geïsoleerd met Rockwool Taurox C dakisolatie van 100 millimeter dikte. Op het hellende en verticale vlak kwam Rockwool Taurox C dakisolatie van 50 millimeter met daarop een EPS- rolbaanisolatie van dezelfde dikte. Het dak is afgewerkt met de op de isolatie verlijmde dakbedekking Vinalan, die mechanisch is bevestigd. Het Topsportcomplex wordt met de Euro 2000 in gebruik genomen als communicatiecentrum voor de organisatie en de pers.

Reageer op dit artikel