nieuws

Cao-overleg corporaties in impasse

bouwbreed

De vierde onderhandelingsronde voor de cao voor woningcorporaties (voor 23.000 werknemers) heeft niets opgeleverd.

De werkgevers willen eerst hun verenigingscommissie raadplegen alvorens nieuw overleg aan te gaan.

De bonden (Bouw- en Houtbond FNV, Hout- en Bouwbond CNV en De Unie) hadden zich aangesloten bij de wens van de werkgevers om een cao voor anderhalf jaar af te sluiten. Maar volgens een FNV-woordvoerster lieten de werkgevers het vervolgens afweten bij de vaststelling van de hoogte van de lonen.

De werkgevers bieden over anderhalf jaar 3,75 procent. De bonden eisen per jaar 3,5 procent, inclusief prijscompensatie. Acceptatie van het bod van de werkgevers zou voor de eerste helft van 2001 slechts een loonstijging van een kwart procent betekenen. “Die kloof is te groot”, aldus de FNV-woordvoerster.

Verschil van mening bestaat er ook over de werktijden, de uitbetaling van extra uren en onderwerpen als zorgverlof. De werkgeversorganisatie Aedes was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel